Сладолед


Submit solutionPoints:100 (partial)
Time limit:0.5s
Memory limit:32M
Author:

Tags
Conditionals, Math
Difficulty
Easy

По време на почивката си в Слънчев бряг Слончето Лони намерило много нови приятели. Един ден всички заедно отишли на плаж. В горещия летен ден им се прияло сладолед. Тъй като парите, с които разполагали, не били достатъчни, те решили да определят по странен начин кой колко сладолед да яде. Те се номерирали поред, като първото слонче било номер 1, второто – номер 2 и т. н. Помолили първия случаен човек да намисли едно число, като първата цифра на числото показвала колко топки сладолед ще яде слончето с номер 1, втората показвала колко топки сладолед ще яде слончето с номер 2 и т.н. Вашата задача е да напишете програма icecream, която по броя на слончетата и намисленото число, определя колко слончета няма да ядат сладолед.

Вход

На първия ред от стандартния вход се въвеждат две цели числа n – броя на слончетата и k – намисленото число.

Изход

На един ред на стандартния изход програмата трябва да изведе броя на слончетата, които няма да ядат сладолед.

Ограничения

1 ≤ n ≤ 18; k – е цяло цисло с не повече от 18 цифри между 0 и 9. Броят на цифрите на k може да не е равен на n. Първата цифра на k не е 0.

Примерни тестове

Вход

4 123

Изход

1

Вход

4 2222

Изход

0

Вход

3 1234

Изход

0

Comments


 • 0
  hr_minkov
   commented on Oct. 3, 2019

  Относно грешките в case-ове 6 и 9 - понеже линкът към примерните тестове е счупен вече, за тези след мен, които ще се чудят:

  Аз съм напълно начинаещ още, но за мен лично логиката на авторското решение не е съвсем правилна. Грешките на тестове 6 и 9 идват от това, че в него (и съответно в очаквания output) е пропусната проверка за отрицателен резултат. Т.е. в контекста на задачата е допустимо да има отрицателен брой слончета на диета.


 • 0
  cool_tool
   commented on March 10, 2019

  Някаква идея какви са тестове 6 и 9 ? 80/100 заради тях :(


 • 2
  ivan.kirov
   commented on Oct. 21, 2018

  За тестове 6 и 9 излиза, топки сладолед предназначени за несъществуващи слончета могат да се разпределят върху съществуващите.


  • 0
   monika9158
    commented on Jan. 7, 2019

   Ако в числото ти има 0, това са 0 сладоледчета за слонче , т.е. все едно е с 1 /брой нули/ цифра-и по-малко!


 • 1
  3akobah
   commented on Sept. 11, 2018 edited

  edited...


 • 0
  extreme_666
   commented on Aug. 4, 2018

  То май самият intput е разменен със задачата "На плаж"


 • 0
  plamen.r.nikolov
   commented on June 14, 2018

  Линкът към тестовете не е правилен. Позочените тестове са за задачата "На плаж". На мен също не ми минават два от тестовете и искам да проверя изходите за да коригирам проблема.


 • 1
  iliev.t.a
   commented on June 5, 2018

  Здравейте! Излиза ми грешка при case #6 и case #9. Погледнах в Github, с входовете от там излизат правилни изходите. Може ли някой да каже, къде да погледна за да видя от къде може да се получава това разминаване?